3180

PHOTOS: Ένα εντυπωσιακό αρχοντικό της Λεμεσού, ανοίγει ξανά ως ξενοδοχείο!

03/08/2018
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Ένα ιστορικό αρχοντικό, λίγα βήματα από το παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού, αποκτά και πάλι ζωή, μετά από πολλές δεκαετίες εγκατάλειψης, παρουσιάζοντας ένα νέο ξενοδοχείο, που όμοιό του δεν έχει ξαναδεί η πόλη. Το Sir Paul Hotel, φέροντας το όνομα του Sir Παύλου Παυλίδη, θα ανοίξει και επίσημα τις πόρτες του για το κοινό μετά τα μέσα Αυγούστου, αποτελώντας ένα ζωντανό κειμήλιο ιστορίας.

Το αρχοντικό του 18ου αιώνα του Παύλου Παυλίδη στη γωνία των οδών Ιφιγενείας και Αγίου Ανδρέου, είναι από τα πιο εντυπωσιακά νεοκλασικά που διατηρούνται μέχρι σήμερα στην πόλη. Μετά την αποχώρηση των ενοίκων του, το κτίριο χρησιμοποιήθηκε ποικιλοτρόπως (ως χώρος γραφείων, ως προέκταση του γειτονικού ξενοδοχείου Metropole, αλλά και ως στάβλος ακόμα), αλλά είχε μείνει για σειρά δεκαετιών ανεκμετάλλευτο. Από τη λησμονιά και τη φθορά το έσωσε η επιθυμία των απογόνων του αρχικού ιδιοκτήτη να δημιουργήσουν ένα ξεχωριστό ξενοδοχείο μέσα στο ιστορικό κέντρο της Λεμεσού, αποκαθιστώντας το αρχοντικό στην αρχική του μορφή.

Τα 22 ευρύχωρα δωμάτια, με ψηλές οροφές, με τις χαρακτηριστικές καμάρες της επιβλητικής αρχιτεκτονικής του κτιρίου να δίνουν αέρα άλλης εποχής, έχουν εξοπλιστεί με έπιπλα ειδικά σχεδιασμένα για τον χώρο αυτό, ώστε να παραπέμπουν στην κομψότητα που του αρμόζει, μέσα από μια λιτή και μοντέρνα αισθητική. Από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του κτιρίου είναι η εσωτερική αυλή, όπου φιλοξενείται café και το εστιατόριο του ξενοδοχείου, απολαμβάνοντας τη σκιά από τις ελιές που συμπληρώνουν τον κομψό διάκοσμο του χώρου.

Λίγο βορειότερα (δίπλα στο κτίριο που χρησιμοποιείται από τη Βιβλιοθήκη του ΤΕΠΑΚ σήμερα), ένα εξίσου εντυπωσιακό νεοκλασικό παραχωρήθηκε ως προικώο στην Κρυσταλλία Παυλίδη, όταν εκείνη παντρεύτηκε τον επιχειρηματία Παύλο Παυλίδη. Δες το εδώ.